THE TRIANGLE PROJECT

Artist Exchange & Collaboration Experiments.

The main intention of The Triangle Project is to create relationships, collaborations, interaction, exchange, awareness and new perspectives between creatures all over the universe. However most of the time between Copenhagen, Istanbul and New York.
______________________________________________ ______________________________________________

9/25/2007

Kopehnag New York İstanbul : Triangle Project The Hall Beyoğlunda

Gusto Gastro Gurme Triangle Project The Hall Beyoğlu Nikolaj Kirk Dilara Erbay 5-10 Eylül tarihleri arasında 10. İstanbul Bienaline paralel yürütülecek olan Kophenag, New York ve İstanbul'u bir sanat üçgeni haline getiren Triangle Project, The Hall'da gerçekleşecek.
Etkinlik kapsamında Sound art visual art, food art, moda instolasyonları gibi konseptler öne çıkarılırken yeni sanat akımları tanıtılacak...
Kopehnag New York İstanbul : Triangle Project The Hall Beyoğlunda
Projenin food art bölümünde Dünyaca ünlü Danimarkalı Şef Nikolaj Kirk İstanbullu yemek sanatçısı Dilara Erbay ile buluşacak.
İkilinin çikolata parçalarından tasarlayacakları elbiseyi Amsterdamlı performans artisti Barbara Lawrence üstünde taşıyacak.
Bu görkemli sanat şovununun yapılacağı mekan The Hall Beyoğlu, eski bir Ermeni Kilisesinden dönüştürülmüş 24 saat açık bir sanat mekanı..

The Hall, Beyoğlu'nun yeni mekanı. Eski Ermeni kilisesinden dönüştürülen The Hall, sanatsal ve kültürel yaratıcı tüm projelere açık bir etkinlik merkezi olarak düşünülmüş.

Beyoğlu Emek Sineması'nın sokağından girin; önce sola, sonra sağa dönün. Karşınızdaki binanın görkemine zaten hemen kapılacaksınız. Burası The Hall.

The Hall, İstanbul'da benzeri pek olmayan bir etkinlik merkezi.

Yaratıcı her türlü organizasyona açık olan The Hall; çağdaş sanat, tasarım, moda, kültürel etkinler ve performans merkezi ve 24 saat açık bir mekan olarak tasarlanmış. The Hall eski bir kiliseden dönüştürülmüş. Bu kiliseyi ve etrafındaki bina kompleksini 1876'da, Mısırlıyan soyadıyla anılan İstanbul'un köklü ailelerinden üç hayırsever kız kardeş inşa ettirmiş. Kilisenin tam adı Ermeni Katolik Surp Asdvazaziz Kilisesi. The Hall binası da kilisenin vakfına bağlı bir bina. Son 20 senede burası matbaa, ayakkabı imalathanesi gibi amaçlarla kullanılmış ancak daha öncesinde burada ne yapıldığı bilinmiyor.

The Hall kiliseye adapte edilen yeni iç mekân tasarımıyla da her türlü sanatsal etkinliğin gerçekleşmesine olanak sağlıyor. The Hall'un iç mekân tasarımları Şirin İskit yapmış. İki ana bölümden oluşan mekânın; DJ performansları, konserler, parti organizasyonları, film/albüm galaları, şirket toplantıları, konferanslar, sinema gösterimleri, sergiler, moda gösterileri, fotoğraf çekimleri, workshop ve yemek sanatı gibi farklı organizasyonlara kapısı açık...

No comments: